Nieuwkomers

Kom je uit een ander land en woon je nog niet zo lang in Nederland, dan ben je een nieuwkomer. Misschien ben je gevlucht, verhuisd vanwege je werk of ben je naar Nederland gekomen om bij je familie te zijn. Waarschijnlijk zal je net als de meeste mensen die naar een ander land verhuizen moeten wennen.

Elke cultuur heeft mooie, maar ook minder mooie kanten waar je pas van bewust wordt als je in contact komt met mensen die dingen anders doen. In dat contact kunnen we elkaar helpen en enorm veel van elkaar leren.

Hoe helpen wij jou?

Ben je op zoek naar mogelijkheden om mee te doen in de Nederlandse samenleving of heb je hulp nodig bij praktische zaken? WiN is er om je te ondersteunen met informatie en advies. Ook organiseren we activiteiten waar je mogelijk iets aan kunt hebben.

Activiteiten voor nieuwkomers

  • Internationaal taalcafé (Nederlands leren)
  • Hulp bij rijexamen theorie (theorievragen oefenen in een groep)
  • Potluck maaltijden (lekker koken voor elkaar en anderen)
  • Jong-Oud-en-Nieuw groep (gespreksgroep met ouderen, jongeren en nieuwkomers)
  • Welkom in Noordenveld (programma voor nieuwkomers met een uitkering)
  • MensA (al sinds 2016 worden in de  voormalige Scheepstraschool in Roden maaltijden bereid door statushouders. Dit alles voor een breed publiek)

Voor wie?

De ondersteuning door WiN is bedoeld voor alle nieuwkomers in de gemeente Noordenveld.

Kosten?

De ondersteuning door WiN en de activiteiten voor nieuwkomers zijn gratis.

Activiteitenagenda

Op zoek naar een leuke sportieve, creatieve, informatieve of ontspannende activiteit in jouw buurt? Kijk op de Agenda voor het huidige aanbod.