Zaterdag 15 juli is de start gemaakt met zwemlessen voor jongeren van Yadeborg in het zwembad van Veenhuizen. Yadeborg is een kleinschalige, zelfstandige organisatie die minderjarige slachtoffers van mensenhandel en mensensmokkel opvangt en ondersteuning biedt. 

Aangezien deze jongeren niet kunnen zwemmen zijn wij met elkaar gaan kijken naar mogelijkheden in de buurt van woonlocatie Yadeborg. 
Het zwembad in Veenhuizen leent zich er qua faciliteit en logistiek uitstekend voor. Na een gezamenlijk overleg en afstemming met de sportcoach Marten van WiN, Elisa van het zwembad en Rochelle van Yadeborg zijn wij gekomen tot dit mooie aanbod van zwemles voor deze jongeren. Enthousiast zwembad bestuur en gekwalificeerd personeel zorgen voor een goede voorwaarde.

Twintig jongens doen op dit moment mee aan de lessen. De zweminstructeurs Elisa, Maja en Saskia hebben veel ervaring met verschillende doelgroepen, waardoor zij deze groep ook goed kunnen bedienen. De jongens zijn gemotiveerd, oefenen en overwinnen hun angsten. Kortom een mooie samenwerking die er voor zorgt dat deze jongeren voldoende zwemveilig worden en zich kunnen zedden in ons waterrijke land. Water is overal om ons heen en een ongeluk zit in een klein hoekje.