10 November is de landelijke Dag van de Mantelzorg, maar in Noordenveld besteden we de hele maand aandacht aan de (steun voor) mantelzorgers. Volgens het Trendbureau Drenthe verleent 14% van de Noordenvelders mantelzorg aan een familielid, vriend of buur.

Tijdens de Maand van de Mantelzorg organiseren wij verschillende gratis activiteiten voor mantelzorgers. Alle bij ons geregistreerde mantelzorgers ontvangen hiervoor een uitnodiging. Ben je nog niet bij ons bekend, meld je dan alsnog aan!

7 november: Zorgcafé

Mantelzorger en dan? WMO, PGB, WLZ, CIZ, ZVW, CAK. Welke hulp en ondersteuning is er voor je? Tijdens deze avond kun je in gesprek gaan met een ervaringsdeskundige die hierover alles weet.
Datum: maandag 7 november 19.30-21.00 uur
Locatie: Groenzorg Norg, Eenerstraat 65, Norg
Kosten: gratis
Graag aanmelden bij WiN vóór 6 november

10 november: Dag van de Mantelzorg

Bijzonder uit eten – De vrolijkheid komt je tegemoet tijdens deze belevenis! De vrijwilligers van Mensa ontvangen jullie enthousiast. Je kunt je opgeven voor de lunch van 12.00-14.00 uur óf het diner van 17.00-19.00 uur.
Datum: donderdag 10 november
Locatie: Scheepstraschool, Schoolstraat 1, Roden
Kosten: gratis
Graag aanmelden bij WiN vóór 8 november

17 november: Workshop schilderen

Op donderdag 17 november is er een workshop schilderen georganiseerd door Saakje van der Haak, met uitleg en een voorgetekend doek. De workshop is voor iedereen goed te volgen. Laat je creativiteit de vrije loop bij deze leuke en leerzame workshop.
Datum: donderdag 17 november 14.00-16.00 uur
Locatie: Scheepstraschool, Schoolstraat 1, Roden
Kosten: gratis
Graag aanmelden bij WiN vóór 11 november

22 en 24 november: Brunch

Wil je een mantelzorger verrassen met een brunch? Op dinsdag- en donderdagochtend maken leerlingen van De Esborg een speciale brunch klaar voor mantelzorgers. Deze wordt tussen
9.00-11.00 uur door vrijwilligers bij de mantelzorgers thuisgebracht. Ben jij mantelzorger of ken jij een mantelzorger die je een brunch wilt aanbieden, dan kun je dit vóór 16 november melden bij WiN.
Kosten: gratis

30 november: Mindfulness

Start nieuwe training mindfulness – Hoe ga je om met stress? Hoe creëer je meer rust en ontspanning? Hoe zorg je op een gezonde manier voor jezelf? En hoe blijf je dat doen in uitdagende omstandigheden? Dat is het thema van het programma voor mantelzorgers. De training is gebaseerd op mindfulness- en zelfcompassietrainingen en telt 9 bijeenkomsten.
Datum: start woensdag 30 november 19.00-21.30 uur
Locatie: ‘t Rashuys, Giezenstraat 3, Roderesch
Kosten: gratis

Na aanmelding wordt een afspraak gemaakt voor een persoonlijk aanmeldgesprek met de trainer en krijg je meer praktische informatie.