Voor de tweede keer wordt er een groot Gezondheidsfestival gehouden voor Noordelijke professionals en andere belangstellenden. Vorig jaar was het eerste festival in Leeuwarden en nu vindt het plaats op maandag 18 september in Veenhuizen. Naar verwachting zullen 1000 deelnemers dit festival bezoeken en een keuze maken uit tientallen workshops en presentaties.

Welzijn in Noordenveld zal er staan met twee voorbeelden uit onze eigen praktijk. Zo zal aandacht worden besteed aan ‘Nosolo (Samen Tegen Eenzaamheid)’, een beweging om mentale gezondheid onder jongeren bespreekbaar te maken en ondersteuning te bieden. Albinota Alilaj en Denise de Vette zullen als jongerenwerkers van WiN samen met enkele jongeren de workshop organiseren. Ook is namens WiN ‘Old Stars’ van de partij. ‘In een interactieve workshop zullen we laten zien hoe Old Stars ouderen in beweging krijgt en houdt. Deelnemers kunnen zelf ervaren hoe we dit doen”, zeggen de twee betrokken sportcoaches van WiN Marten Vogt en Wouter Meertens.

Het thema van het Gezondheidsfestival is ‘Rebelleren kun je leren!’. Voor meer informatie ga naar https://festival.hinoord.nl/