Vanaf zaterdag 8 oktober 2022 is er in Regenboogprovincie Drenthe weer een week lang volop aandacht voor de acceptatie van seksuele diversiteit tijdens de Regenboogweek. Jezelf kunnen zijn en je veilig voelen bij hoe en wie je bent, dat is voor iedereen belangrijk. De Regenboogweek vraagt ook dit jaar extra aandacht voor dit thema. Overal in de provincie zijn er activiteiten waaraan iedereen mee mag doen.

Ook in Noordenveld is er aandacht voor LHBTIQ+ en wordt er op diverse plekken extra aandacht besteed aan onderwerpen als diversiteit, respect en acceptatie. Beweegdorp Norg evenals RSG de Borgen Esborg (voortgezet onderwijs) besteden tijdens hun activiteiten en gymlessen in deze week extra aandacht aan LHBTIQ+, diversiteit en acceptatie. Je bent van harte welkom om aan te sluiten, mee te praten en mee te doen bij één of meer van de onderstaande activiteiten:

Oldstars Korfbal voor 60+

Dinsdag 11 okt.
van 09:45u – 11:30
(locatie: Korfbalvereniging Roden)

Oldstars Football voor 55+

Dinsdag 11 okt.
van 10:00u – 12:00u
(locatie: VV ONR Roden)

Rebel Gym voor leeftijd 6 tot 12 jaar

Dinsdag 11 okt.
van 14:15u 15:15
(locatie: Sporthal Peize, door Peize in Beweging en DSTV)

Voor vragen, meer informatie of om je aan te melden kun je je melden bij Welzijn in Noordenveld. Mail: service@stwin.nl en telefonisch via 050 – 3176500.

Drenthe is de eerste Regenboogprovincie van Nederland en maakt zich samen met de gemeenten al jarenlang sterk voor de veiligheid en sociale acceptatie van alle inwoners in de provincie. De jaarlijkse Coming Outdag op 11 oktober is hierbij een moment voor extra aandacht voor de LHBTI+ groep. Net zoals er extra aandacht is voor mensen met een beperking in de landelijke Week van de Toegankelijkheid (4 t/m 8 oktober) of voor mantelzorgers tijdens de landelijke dag van de Mantelzorg (10 november).

Overzicht van activiteiten Regenboogweek 2022 buiten de gemeente Noordenveld:

ASSEN
www.regenboogweekassen.nl

COEVORDEN
https://www.facebook.com/diversiteitsplatformcoevorden

EMMEN
http://gemeente.emmen.nl/regenboogweek

ZATERDAG 8 OKTOBER

Kick-off project ‘De Veilige Kleedkamer’ tijdens gelijknamige symposium in DNK

DINSDAG 11 OKTOBER

Vlag hijsen voor ‘Coming Out day’.
Op deze dag is er extra aandacht voor de LHBTI+ groep (lesbische, homoseksuele, biseksuele, transgender en interseksuele personen) en staat de vraag ‘kun jij jezelf zijn?’ centraal.

VRIJDAG 14 OKTOBER

Regenboogbijeenkomst tijdens FC Emmen – FC Volendam.