Afgelopen vrijdag vond er in de raadzaal in Roden een bijzonder debat plaats. Nieuwkomers gingen voor het programma “Welkom in Noordenveld” in debat met wethouder Alex Wekema, consulent Wietske Hoogerheide en directeur van Welzijn in Noordenveld (WiN) Mathijs Euwema.

Nadat raadslid Tineke Nieboer had uitgelegd hoe de democratie op landelijk en gemeentelijk niveau werkt mochten de deelnemers zelf hun mening geven. Er werd onder anderen gedebatteerd over zwemles bij de inburgering, verplicht vrijwilligerswerk en het sluiten van de winkels op zondag. Na afloop van het debat ontvingen de deelnemers een certificaat voor de deelname aan het programma. 

Samen met buurtwerker Jaïr Tanasale van WiN, stagiair Els Lasche en tolk Ilham Saad zijn de deelnemers de afgelopen weken langs verschillende voorzieningen geweest zoals het Sportcentrum, het verzorgingstehuis, de Catharinakerk, theater de Winsinghhof, de Politie, de Brandweer, de Milieustraat en het Gemeentehuis. Belangrijke waarden van onze maatschappij kwamen voorbij zoals godsdienstvrijheid, solidariteit, gezondheid, duurzaamheid, veiligheid, participatie en democratie.