Workshop ‘Schrijven voor de website van je club’

Hoe schrijf je een tekst voor de website die de lezers vasthoudt en prettig leesbaar is?
Het Steunpunt Vrijwilligerswerk van WiN organiseert weer een workshop ‘Schrijven voor de website van je club’. Deze workshop is bedoeld voor mensen die teksten schrijven voor de website van een vereniging, stichting of maatschappelijke organisatie en wordt gehouden bij WiN, Inwonersplein in Roden.
Je leert hoe je een tekst moet indelen, hoe je zorgt dat er een heldere lijn in je betoog zit en hoe je de boodschap in begrijpelijke taal verpakt. De workshop bestaat uit twee bijeenkomsten op dinsdagavond 7 en 21 maart van 19.30 -21.30 uur. De eerste bijeenkomst gaat over de basistechnieken van het schrijven van een tekst. In deze bijeenkomst komen de indeling van een tekst, de alinea-opbouw en het taalgebruik aan de orde. Tussendoor zijn er korte oefeningen en na afloop krijgt een ieder een A4’tje met de basisregels mee. De tweede bijeenkomst gaat dieper in op teksten die specifiek voor het internet bedoeld zijn. Immers, men leest anders van het beeldscherm als van papier. Daarvoor gelden andere regels.
De workshop wordt gegeven door Marjolein Rooseboom. Deelname is gratis. Heb je interesse? Geef je op bij WIN via e-mailadres steunpuntvrijwilligers@welzijninnoordenveld.nl of via WiN telefoonnummer 050-317 65 00. Kijk voor meer informatie over Welzijn in Noordenveld op www.welzijninnoordenveld.nl.