Vinden en binden van vrijwilligers

Het Steunpunt Vrijwilligers en de Noordenveldse Uitdaging organiseren een aantal bijeenkomsten voor vrijwilligersorganisaties. Dit onder het motto: Verbreed uw kennis. De eerste bijeenkomst is op donderdag 15 maart bij WiN aan de Schoolstraat 50 in Roden. Het begint om 19.30 uur.Aanmelden bij WiN tel. 050-3176500 of via steunpuntvrijwilligers@welzijninnoordenveld.nl.

Vinden en binden van vrijwilligers
Anne Prins, Senior Verenigingsadviseur Sport Drenthe, gaat deze workshop organiseren. Vrijwilligers werven en behouden is makkelijker gezegd dan gedaan. Dat geldt ook voor het besturen van een vereniging of organisatie. Meerdere vrijwilligersorganisaties kampen namelijk met een tekort aan vrijwilligers.  De workshop ‘succesvol werven van vrijwilligers’ is gebaseerd op een persoonsgerichte werving van vrijwilligers. Deze werkwijze heeft in de praktijk keer op keer geleid tot succesvolle resultaten zoals vergroting van de vrijwilligerspool, invullen bestuursfuncties, etc. Inmiddels hebben ruim 2000 verenigingen in heel Nederland de methode met succes toegepast. Donderdag 15 maart krijgt u hiervoor informatie en kunt u aan de slag. Op naar een succesvol wervingsbeleid!

Op donderdag 22 maart is de workshop Social Media voor beginners en op donderdag 12 april Expertmeeting voor besturen vrijwilligersorganisaties.