Vacature Sociaal Cultureel Werker

Welzijn in Noordenveld is zo snel mogelijk op zoek naar een Sociaal Cultureel Werker voor 16 uur per week met aandacht voor jongerenwerk en sport en bewegen. (sportcoach)

Wat is WiN

Welzijn in Noordenveld zet zich in voor alle inwoners, vooral voor mensen in een kwetsbare positie. Meedoen en samenredzaamheid zijn belangrijk en geven waarde aan het leven. WiN, ondersteunt individuen en het collectief, waar mogelijk met andere partijen. De inwoner staat voorop; het contact en de relatie met mensen zijn de basis van ons werk.

WiN werkt aan een samenleving waarin mensen naar elkaar omkijken en elkaar helpen. Een samenleving waarin iedereen op eigen wijze mee kan doen en waarin mensen zeggenschap hebben over hun eigen leven en omgeving.

Leefstijl en vitaliteit zijn onderdelen van het welzijn van inwoners van Noordenveld. We vinden het belangrijk om binnen het sociaal domein integraal te kijken naar het welzijn van de inwoner en daar hoort sport en bewegen als belangrijk onderdeel bij.

Het motto van WiN is “Met elkaar in vertrouwen, verbinding en beweging”!

Functieomschrijving

De werkzaamheden van sociaal cultureel werker richt zich op het stimuleren om inwoners vanuit eigen kracht en talenten regie te nemen over hun leven en met elkaar te zorgen voor een leefbare, sterke samenleving.

Als sociaal cultureel werker ben je onderdeel van focusgroep Norg waar je met 5 andere collega’s bijdraagt aan het creëren van een prettige leefomgeving.

Ook ontwikkel je, samen met je collega jongerenwerkers, een Noordenveldse aanpak voor jongeren met onder andere thema’s die geagendeerd zijn binnen de gezondheidsagenda.

Tot de werkzaamheden behoren ook activiteiten die sport, bewegen en een gezonde levensstijl stimuleren door samen te werken met scholen, verenigingen en andere partners.

We zoeken een collega die:

 • HBO opgeleid is.  Bij voorkeur Social Work en geweldig als je aanvullend ook ALO of Sportkunde met CIOS (of vergelijkbare) vooropleiding hebt;
 • Het leuk vindt om diverse doelgroepen in beweging te zetten, positieve gezondheid te stimuleren;
 • Aanpakt, kansen ziet en deze probeert te verzilveren;
 • Beschikt over organisatietalent, adviesvaardigheden;
 • Resultaatgericht, flexibel inzetbaar is onder en na schooltijd, in de avonduren en incidenteel in het weekend;
 • Goed kan samenwerken, communicatief vaardig is en overtuigingskracht heeft;
 • kennis heeft van generatie  Z;
 • “Beren op de weg” ziet, maar weet daarlangs, overheen of onderdoor te gaan.
 • Outreachend is;
 • Goed kan samenwerken, communicatief zeer vaardig is en overtuigingskracht heeft;
 • Een verbinder is die meegaat in veranderingen en meedenkt in ontwikkelingen;
 •  In bezit is van een rijbewijs en een auto;
 •  Flexibel inzetbaar is. (avonden en daar waar nodig in het weekend)

Wat bieden we je?

· Een enthousiast team.

· Een dienstverband voor 16 uur per week voor de duur van een jaar. Salaris conform cao Welzijn en  

  Maatschappelijke Dienstverlening. We voorzien een mogelijkheid tot verlenging van 1 jaar en

  8 maanden.

· Individueel keuzebudget betreffende vakantiegeld en eindejaarsuitkering en een loopbaanbudget.

Interesse?

Ben je op zoek naar deze uitdagende en leuke functie binnen een enthousiast team? Solliciteer dan door een motivatiebrief en cv te zenden vóór 24 januari  2020 t.a.v. Elisa Ligt, directeur, elisaligt@welzijninnoordenveld.nl., o.v.v. Vacaturenummer 20.001. De sollicitatiegesprekken vinden plaats op maandag 20 januari 2020.  Heb je interesse, maar wil je nog wat meer informatie over de inhoud van de functie? Bel dan gerust 050-3176500.