Ook dit jaar biedt Welzijn in Noordenveld weer aan aantal lessen sport en bewegen voor senioren aan. U kunt meedoen aan seniorengym op donderdagmiddag en MBvO (Meer Bewegen voor Ouderen) op vrijdag.

Alle lessen worden begeleid door enthousiaste en gediplomeerde docenten. Wilt een keer vrijblijvend meedoen om te kijken of het bij u past dan is dat natuurlijk geen enkel probleem. Neem van te voren wel even contact op met WiN om door te geven dat u komt. Als u halverwege instroomt, dan wordt de deelnemersbijdrage naar rato berekend.

Seniorengym
Seniorengym is een gezonde, leuke en gezellige manier om uw spieren en gewrichten soepel te houden en te werken aan uw balans, valpreventie,  kracht, coördinatie en uithoudingsvermogen. Er worden verschillende oefeningen (op muziek) gedaan, aangepast aan de leeftijd en interesse van de deelnemers. Er wordt gebruik gemaakt van diverse materialen. Christa Wevers is de docente.  De lessen worden gegeven in de gymzaal van ‘t Hoge Holt, Lijsterbesstraat 1, Roden.

De herengroep begint al in september. Zij gymmen op de donderdag van 16.15  tot 17.00 uur. Voor 30 lessen betaalt u € 97,50.
De damesgroep start na de Rodermarkt en wel op donderdag 4 oktober van 15.30  tot 16.15 uur. Deze groep volgt 26 lessen en hiervoor betaalt u in totaal € 85,-.

 

MBvO (Meer Bewegen voor Ouderen)
Ook MBvO biedt een afwisselend programma. Door het gebruik van verschillende materialen zoals bijvoorbeeld hoepels, ballen of dynabands houdt u uw spieren soepel. U doet mee in uw eigen tempo. De lessen worden gegeven door Annie Bos, zijn ook geschikt voor mensen in een scootmobiel of rolstoel en worden gegeven in De Noorderkroon. Niet alle deelnemers wonen in de Noorderkroon. Ook mensen die elders wonen, zijn van harte welkom!

Er zijn twee groepen op de vrijdagochtend. De eerste groep van 9.45  tot 10.30 uur en de tweede groep van 10.45  tot 11.30 uur. De deelnemersbijdrage is € 77,50 voor 36 lessen. De lessen zijn eind augustus gestart, maar u kunt gerust wat later instromen.

Op de vrijdagmiddag kunt u terecht in MFA de Doefkamp in Roderwolde van 14.45 tot 15.30 uur. Ook daar is de docente Annie Bos. De deelnemers bijdrage is € 90,- voor 30 lessen.

Wilt u meer informatie of wilt u zich aanmelden voor de lessen neem dan contact op met Welzijn in Noordenveld via telefoonnummer 050 317 65 00.