Elk kind kan meedoen aan sport en cultuur via Jeugdsport- en Jeugdcultuurfonds Drenthe
Kent u kinderen die graag willen sporten of willen meedoen aan culturele activiteiten, maar waarvan de ouders/verzorgers hiervoor geen geld hebben? Maak dan gebruik van het Jeugdsport- en Jeugdcultuurfonds Drenthe! Een aanvraag indienen kan heel eenvoudig.

Wat doen Jeugdsport- en jeugdcultuurfonds Drenthe?
De gemeente Noordenveld en het Jeugdsport- en Jeugdcultuurfonds Drenthe stellen geld beschikbaar voor jongeren tot en met 18 jaar die thuis onvoldoende geld hebben om lid te kunnen worden van een sport- of cultuurvereniging. Met het geld willen de gemeente en de fondsen elk kind de mogelijkheid geven zich te ontwikkelen.

De bijdrage voor het lidmaatschap van een sportvereniging, sportbenodigdheden en zwemlessen is € 250,- per kind per jaar en € 450,- per kind per jaar voor het lidmaatschap van een cultuurvereniging en culturele activiteiten. Het jeugdsport- en jeugdcultuurfonds regelen voor u dat de bijdrage bij de sportvereniging of cultuurvereniging terechtkomt.

 Aanvraag indienen en meer informatie
Niet alleen ouders en verzorgers kunnen een aanvraag indienen, maar ook anderen zoals leraren, trainers, artsen en buurtwerkers. U kunt voor meerdere kinderen uit een gezin een aanvraag indienen.

Wilt u een aanvraag indienen of hebt u nog vragen over het Jeugdsport- en/of Jeugdcultuurfonds Drenthe? Neem dan gerust contact op met sportcoach Wouter Meertens of met cultuurcoach Kuneke Jansma.
Zij zijn bereikbaar via tel. 050 3176500, of via de mail woutermeertens@welzijninnoordenveld.nl en kunekejansma@welzijninnoordenveld.nl.