Scootmobielrit

Zien wij u op woensdagmiddag 18 september bij de volgende scootmobielrit? We hopen het! De rit start om 14.00 uur vanaf Zorgplaza, Kanaalstraat 27 in Roden. Wel van tevoren aanmelden bij WiN, 050 317 65 00 of via aanmelden@welzijninnoordenveld.nl
Er kunnen maximaal 15 mensen meedoen en de rit is ongeveer 15 kilometer lang. Deelname is gratis. Tussendoor is er een pauze met koffie, thee en wat lekkers. Dit wordt aangeboden door Zorgplaza. Mocht u geen scootmobiel hebben, maar toch mee willen, dan kunt u er één lenen. Ook de verkeersregelaars en vrijwilligers zullen van de partij zijn. De organisatie is in handen van Welzijn in Noordenveld, Toegankelijk Noordenveld, Zorgplaza en Wandelen Rond Roden.

Scootmobielrit Roden

In de zomer is het vaak stil. Familie, buren en vrienden zijn op vakantie en veel activiteiten liggen stil. Op zoek naar wat gezelligheid? Ga mee met de scootmobielrit op woensdagmiddag 21 augustus. De rit start om 14.00 uur vanaf Zorgplaza, Kanaalstraat 27 in Roden. De deelname is gratis. De route van ongeveer 15 kilometer is een verrassing. Wel van tevoren aanmelden bij WiN, 050-3176500 of via aanmelden@welzijninnoordenveld.nl Tussendoor is er een pauze voor koffie, thee en wat lekkers. Dit wordt aangeboden door Zorgplaza. Mocht u geen scootmobiel hebben, maar toch mee willen, dan kunt u er één lenen. Verkeersregelaars en vrijwilligers gaan ook mee met de rit. De organisatie is in samenwerking Welzijn in Noordenveld, Toegankelijk Noordenveld, Zorgplaza en Wandelen Rond Roden.

Wie helpt het nog gezelliger maken bij Trefpunt Scheepstra?

Welzijn in Noordenveld zoekt denkers/doeners die samen vorm willen geven aan uitbreiding van het activiteitenaanbod in Trefpunt Scheepstra. Je bent representatief, gastvrij, creatief en kunt goed communiceren. Een team van WiN deelt de voormalige Scheepstraschool met zorgorganisatie Cosis en museum Scheepstrakabinet. Een prachtige mogelijkheid om het Trefpunt samen met de medewerkers van WiN tot een gezellige ontmoetingsplaats te maken!

Meer informatie? Bel 050 3176500 en vraag naar Jannie Houwing, Gerie Kleine of Marjan Aapkes of mail marjanaapkes@welzijninnoordenveld.nl

Scootmobieltocht 17 juli

Woensdagmiddag 14:00 uur bij Zorgplaza, de stoep stond vol met scootmobiels. Een nieuwe tocht was ophanden. De drie trouwe verkeersregelaars o.l.v. Jacob waren weer paraat, Siep stelde zich op aan het hoofd met zijn scootmobiel en Tiny aan het eind. Henk sloot de stoet.

Zo ging het richting Nienoord, waar we doorheen reden tot aan het theehuis van Midwolde, vlak onder de toren van de eeuwenoude kerk. Er was daar heerlijk appelgebak met koffie. Toen vertrokken we richting de grote beproeving, namelijk via het fietspad naar de hoge brug over de Leekstervaart. Een voor een kropen de scootmobiels naar boven. De verkeersregelaars hoefden niet te duwen. Ook de afdaling ging probleemloos. Via Foxwolde langs Aan de Vaart arriveerden we weer bij Zorgplaza. De volgende tocht is op 21 augustus. Wie mee wil met haar / zijn scootmobiel moet zich eerst opgeven bij WIN.

koffiestop bij het Theehuis in Midwolde
Onmisbare vrijwilligers
Onderweg

Zomerstop? Niet in Trefpunt Scheepstra!

In de zomerperiode gaat een aantal activiteiten in Trefpunt Scheepstra gewoon door!
De handwerkgroep gaat elke dinsdagochtend van 10.00 – 11.30 uur aan de slag. Iedereen neemt eigen werk mee en gaat daarmee verder. Maar ook voor alleen een kop koffie zijn mensen van harte welkom!
Vindt u het gezellig om met anderen samen een broodje te eten? Dat kan. Op dinsdag om 12.00 uur kan gezamenlijk worden geluncht. Wel graag voor maandag 12.00 uur aanmelden bij WiN telefoon 050 3176500 of aanmelden@welzijninnoordenveld.nl De kosten zijn € 3,50.
Diverse wandelgroepen van Roden Fit en Gezond starten vanaf Trefpunt Scheepstra. Op dinsdagochtend start om 10.00 uur is er een korte wandeling van maximaal een half uur. Dit kan eenieder naar eigen wens aanpassen. Op dinsdagavond van 19.00 tot 20.00 uur en op donderdagochtend van 10.00 – 11.00 uur de wandelt de groep onder leiding van Dorien van Bommel. Een keer proberen? Loop eens mee! Na afloop van de wandelingen wordt gezamenlijk koffiegedronken.
De Treftuin, achter het Trefpunt Scheepstra, ligt er prachtig bij en met mooi weer is het daar heerlijk vertoeven. Kom langs en geniet van de tuin!

Vacature Sportcoach

Functie 
Binnen Welzijn in Noordenveld te Roden zijn we per 1 september 2019, op zoek naar een Sportcoach. Het betreft een dienstverband van gemiddeld 24 uur per week. Voor deze functie dien je in ieder geval beschikbaar te zijn op de woensdag en vrijdag. De standplaats is op dit moment Roden en in de nabije toekomst Peize.   

Wie is WiN 
Welzijn in Noordenveld zet zich in voor alle inwoners, met name voor mensen in een kwetsbare positie. Meedoen en samenredzaamheid zijn belangrijk en geven waarde aan het leven. WiN ondersteunt individuen en het collectief, waar mogelijk met andere partijen. De inwoner staat voorop; het contact en de relatie met mensen zijn de basis van ons werk.  

WiN werkt aan een samenleving waarin mensen naar elkaar omkijken en elkaar helpen. Een samenleving waarin iedereen op eigen wijze mee kan doen en waarin mensen zeggenschap hebben over hun eigen leven en omgeving. Plezierig leven doe je tenslotte met elkaar! 

Leefstijl en vitaliteit zijn onderdelen van het welzijn van inwoners van Noordenveld. We vinden het belangrijk om binnen het sociaal domein integraal te kijken naar het welzijn van de inwoner en daar hoort sport en bewegen als belangrijk onderdeel bij. 

Functieomschrijving 
Tot de werkzaamheden behoren activiteiten die sport, bewegen en een gezonde levensstijl stimuleren door samen te werken met scholen, verenigingen en andere partners. Ook het ondersteunen van sportverenigingen is onderdeel van de taken. We vinden het belangrijk dat je stagiaires goed kan begeleiden bij hun leerproces. Je sluit aan bij focusgroep Peize en zal eerst voornamelijk focus hebben op Peize en omliggende dorpen. Verder sluit je aan bij het team van WiN en ben je gezamenlijk verantwoordelijk voor de Noordenveldse ontwikkelingen. 

We zoeken een collega die:  
– HBO opgeleid is. Bij voorkeur ALO of Sportkunde met CIOS (of
vergelijkbare) vooropleiding;
– Het leuk vindt om diverse doelgroepen in beweging te zetten en positieve
gezondheid te stimuleren;
– Aanpakt, kansen ziet en deze probeert te verzilveren;
– Beschikt over organisatietalent en adviesvaardigheden;
– Resultaatgericht en flexibel inzetbaar is onder en na schooltijd, in de
avonduren en incidenteel in het weekend;
– Goed kan samenwerken, communicatief vaardig is en overtuigingskracht
heeft;
– In staat is om zelfstandig te werken en het team van stagiaires aan te
sturen;
– Een verbinder is die mee gaat in veranderingen en meedenkt in
ontwikkelingen;
– In bezit van rijbewijs en auto is.  

Wat bieden we jou? 
– Een enthousiast team;
– Een dienstverband voor 24 uur per week voor de duur van 1 jaar;
Daarna wordt gekeken naar de mogelijkheid tot verlenging of een vast
dienstverband; 
– Salaris conform cao Welzijn en Maatschappelijke Dienstverlening;
– Vakantietoeslag van 8% en een eindejaarsuitkering van 8,3%; 
– Individueel keuzebudget en loopbaanbudget. 

Interesse? 
Ben je op zoek naar deze leuke functie binnen een enthousiast team? Solliciteer dan door een motivatiebrief en CV te zenden vóór 24 juli 2019 t.a.v. Elisa Ligt, directeur, elisaligt@welzijninnoordenveld.nl, o.v.v. Vacature-19.002/S. De sollicitatie gesprekken vinden plaats op maandag 5 augustus 2019. Heb je interesse maar wil je nog wat meer informatie over de inhoud van de functie? Bel dan gerust 050-3176500. 

Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie is niet gewenst. 

Vooraankondiging vrijwilligersfeest 2019

Op zaterdagmiddag 12 oktober is het weer tijd voor het tweejaarlijkse vrijwilligersfeest van de Gemeente Noordenveld. Die middag zijn alle vrijwilligers uit Noordenveld van harte welkom in de Pompstee in Roden voor een geweldig feest. 
Met dit feest willen we hen bedanken voor het mooie werk wat zij verrichten. WiN zal, zoals gebruikelijk, dit evenement namens de gemeente organiseren.  
Nieuw is dit jaar dat tijdens het feest een gemeentelijke vrijwilligersprijs zal worden uitgereikt aan een organisatie uit de gemeente. Ook wordt er specifiek aandacht besteed aan jongeren die zich actief inzetten voor de samenleving.  
Organisaties die werken met vrijwilligers zullen na de vakantie een uitnodiging ontvangen. Hier zit ook meer informatie bij over hoe je je kan aanmelden voor de vrijwilligersprijs. 
Voor vragen over het vrijwilligersfeest kunt u contact opnemen met Welzijn in Noordenveld, 050 317 65 00, postbus@welzijninnoordenveld.nl.  

Scootmobielrit Roden

Wandelen Rond Roden heeft voor 19 juni weer een verrassende route van ongeveer 15 kilometer uitgezet. Tussendoor is er een pauze voor koffie, thee en wat lekkers. Dit wordt deze keer aangeboden door Zorgplaza. Om 14.00 uur gaan we op pad vanaf Kanaalstraat 27 in Roden. Mocht u geen scootmobiel hebben, maar toch mee willen, dan kunt u er één lenen via Zorgplaza. De vrijwilligers en verkeersregelaars zijn er om de tocht te begeleiden.

Voor de veiligheid kunnen er maximaal 15 mensen meedoen, daarom is van tevoren aanmelden noodzakelijk. Dit kan bij WiN, 050-3176500 of via aanmelden@welzijninnoordenveld.nl. Deelname is gratis. De organisatie is een samenwerking tussen Welzijn in Noordenveld, Toegankelijk Noordenveld, Zorgplaza en Wandelen Rond Roden.

Kerken Fietsroute in omgeving Norg, Een en Veenhuizen

Fiets ook mee en geniet van een prachtige fietsroute. Resultaat van een mooie samenwerking tussen De Margaretha Kerk te Norg, De Edenhof te Een, De Koepelkerk te Veenhuizen en Welzijn in Noordenveld (WiN). We hopen op een grote opkomst en op een actieve en muzikale dag, hopelijk tot dan!