Herfstmarkt in Treftuin

Het wordt vast gezellig in Treftuin Roden tijdens de herfstmarkt op zaterdag 21 oktober. Tussen 13.00 en 17.00 uur is er van alles te beleven in de ontmoetingstuin en de aangrenzende Scheepstraschool. Deze middag is ook het Scheepstra Kabinet geopend en is de prachtige Catharinakerk te bezichtigen inclusief luisteren naar het Hinsz-orgel.

De herfstmarkt staat in het teken van tuinieren, natuur en ambacht. Er is een demonstratie wol spinnen en er zijn workshops bloemschikken, honing slingeren en werken met krijtverf. Schaakclub Roden leert bezoekers de fijne kneepjes van het vak op het openlucht schaakspel. De markt is ook leuk voor kinderen, er is bijvoorbeeld kaarsen maken van bijenwas en wie wil kan geschminkt worden in een Pipowagen. In en rond het schoolgebouw zijn tuinplanten, pompoenen en kleinfruit te koop, evenals tweedehands tuindecoratie en ambachtelijke producten, houten plantenbakken, vogeltaarten, heerlijk geurende wafels, het is er allemaal.

Bezoekers kunnen in de tuin en binnen in de school informatie halen bij de Vrije Tijd Tuinders, Bijenhoudersvereniging Nietap, het IVN, Het Groene Land uit Zevenhuizen, het Culinair Erfgoedcentrum, vruchtboomkwekerij De Baggelhof en de Vogelbescherming.

Vrijwilligersfeest op 13 oktober

Vrijdag 13 oktober is er een groots vrijwilligersfeest voor iedereen in Noordenveld die aan vrijwilligerswerk doet. Opera della Casa treedt dan in De Pompstee op met een geheel vernieuwd programma.
Dit vrijwilligersfeest wordt eens per twee jaar georganiseerd door het Steunpunt Vrijwilligerswerk van Welzijn in Noordenveld en wordt financieel mogelijk gemaakt door de Gemeente Noordenveld.

Lees meer

Voorlichtingsbijeenkomst Mindfulness voor Mantelzorgers op 2 november

Minder last van stress en vermoeidheid door Mindfulness voor Mantelzorgers. WiN organiseert een training mindfulness voor mantelzorgers.  Op donderdag 2 november van 19.30 tot 21.00 uur is er een voorlichtingsbijeenkomst bij WiN, Inwonersplein, Schoolstraat 50, Roden. Daarvoor kunt u zich vóór 31 oktober aanmelden. De gemeente Noordenveld maakt het mogelijk dat mantelzorgers deze gerenommeerde training kosteloos kunnen volgen.

Lees meer

Online training ‘Omgaan met veranderend gedrag bij dementie’

Achterdocht, afhankelijkheid, agressie, lusteloosheid, onrust in de nacht, verbloemen…….
Allerlei onderwerpen die in de training ‘Omgaan met veranderend gedrag bij dementie’ aan de orde komen.
Meer weten over de training? Kijk op de pagina van Mantelzorg.

‘Samen dementievriendelijk’ Alzheimercafé – Trefpunt

Op donderdag 5 oktober  is er het Alzheimercafé – Trefpunt , voor iedereen die direct of indirect te maken heeft met dementie. Het onderwerp van deze avond is ‘Samen dementievriendelijk’.
Te gast is Maria Delobel. Zij is  betrokken bij het Alzheimercafé in Assen en actief bij de trainingen van Samen dementievriendelijk. In deze trainingen worden allerlei groeperingen voorzien van informatie, die hen kan helpen in het omgaan met mensen met dementie.
Op deze manier hoopt men een taboe te doorbreken, want veel mensen met dementie kunnen nog goed functioneren en willen als zelfstandige burgers worden behandeld.  Uiteraard is er ook voldoende gelegenheid om vragen te stellen.

De inloop van de avond is 19.00 uur en de aanvang is om 19.30 uur in Hotel Langewold in Roden. Opgave is niet nodig en de entree is vrij toegankelijk. U krijgt een kop koffie aangeboden.
Voor informatie kunt u terecht bij Welzijn in Noordenveld 050 3176500.

Cursus ‘in Balans’  in Noorderkroon 

Voor alle senioren in de gemeente Noordenveld organiseert Noordenveld Beweegt in samenwerking met De Noorderkroon, de cursus ‘in Balans’.
Bent u minder ‘in balans’? Of heeft u juist een hekel aan ongelijke stoepen, drempels en obstakels? Bent u bang om te vallen en daarbij iets te breken? Dat is helemaal niet nodig, als u maar de juiste stappen neemt om in balans te blijven. Op drie dinsdagen in oktober november van 09.30 tot 11.30 uur kunt u ervaren en leren hoe u de baas kunt blijven over uw evenwicht en balans.

Mensen van alle leeftijden vallen, maar senioren vanaf 65 jaar vallen vaker. Vanaf 75 jaar schieten de statistieken helemaal snel omhoog. Naarmate de leeftijd stijgt, wordt de kans op vallen groter en zijn de gevolgen ernstiger. Bij deze cursus wordt natuurlijk niet gevallen, het draait om het in balans blijven.  Een deel van de les bestaat uit  theorie, en het andere deel van de les  uit praktijk. Deze Cursus ‘in Balans’ wordt gegeven in Roden in de Noorderkroon. U ontvangt bij elke bijeenkomst een cursusboek en een kop koffie of thee.

Iedereen van 55 jaar en ouder is welkom op 31 oktober, 7 en 14 november van 9.30 tot 11.30 uur bij Zorggroep Drenthe, Noorderkroon 100 in Roden. Deelname kost € 15,-.
U kunt zich aanmelden via de mail: ewitte@sportdrenthe.nl (graag vermelden: naam, email, telefoon) of u kunt bellen naar het telefoonnummer van Welzijn in Noordenveld 050-317 6500.

 

Verslag van de vierde scootmobieltocht

Op woensdag 20 september kwamen ze weer van alle kanten aanrollen in hun scootmobiel, de liefhebbers van de gezamenlijke tochten door het mooie landschap.
Zorgplaza had opnieuw voor koffie, een prachtige route en begeleiding gezorgd. Bovendien waren de drie verkeersregelaars weer paraat. Zij haastten zich steeds weer vooruit om telkens bij kruispunten het verkeer tot stilstand te manen.
De tocht voerde ons dit keer langs het fietspad achter golfbaan Holthuizen richting de Weehorst en verder naar de omgeving van Peize. Je kon merken dat de deelnemers steeds geroutineerder zijn geworden in het ‘file’ rijden. Iedereen sloot mooi aan.
Onderweg was er weer de aandacht van het publiek. Telkens werd er gezwaaid of geroepen, vooral bij het zien van een bekende.
Langs mooie wegen kamen we in hartje Peize aan, waar we getrakteerd werden op voortreffelijke koffie met gebak in niet minder dan de Peizer Hopbel.
Via Altena en de Zwarte weg ging het weer richting Roden.

Het is de bedoeling om volgend jaar deze activiteit van Zorgplaza, WIN, de Verkeersregelaars, vrijwilliger en de SGPN voort te zetten.

 

De laatste scootmobielrit van dit jaar

Op woensdag 20 september vond alweer de laatste scootmobielrit van 2017 plaats. Zoals alle andere keren weer een groot succes! Nu eerst even een winterstop.
Bij deze bedanken we alle vrijwilligers die steeds voor een veilige oversteek zorgden en de ritten zo prettig begeleid hebben.
We hopen er volgend jaar weer een vervolg aan te geven.

Steunpunt Vrijwilligerswerk Noordenveld zoekt een vrijwilliger voor de PR werkgroep

Om de komende ontwikkelingen beter aan te kunnen, zoekt het Steunpunt Vrijwilligerswerk Noordenveld uitbreiding van de werkgroep PR. Deze werkgroep verzorgt regelmatig publicaties zoals nieuwsbrieven, berichten op Facebook en krantenartikelen. De verschillende taken worden in onderling overleg verdeeld. Het kost je circa 4 tot 5 uur per maand. 

Lees meer

Aankondiging Scootmobielrit 20 september

Op woensdagmiddag 20 september staat de voor dit seizoen laatste scootmobielrit in Noordenveld  gepland. De route is een verrassing. De start is om 14.00 uur vanaf Zorgplaza (Kanaalstraat 27 in Roden). Per rit kunnen maximaal 12 scootmobielen meerijden. Dit vanwege de veiligheid. Er is nog plek voor een paar mensen. Een tocht is ongeveer 15 kilometer. Tussendoor wordt er gepauzeerd voor koffie en wat lekkers, aangeboden door Zorgplaza. Heeft u zin om mee te gaan? Dat kan, maar wel van tevoren aanmelden bij WiN, 050-3176500 of via postbus@welzijninnoordenveld.nl Er zijn geen kosten aan verbonden.

De organisatie van de scootmobielritten is in handen van een werkgroep met vertegenwoordigers van Zorgplaza, WiN, Noordenveld beweegt en het Gehandicaptenplatform.