Nieuwe directeur

Per 1 juni is Elisa Ligt gestart als de nieuwe directeur van WiN. Zij stelt zich graag aan u voor:

Werken in het mooie Drenthe! Samen met gemeente Noordenveld, partners en aanbieders en bovenal de inwoner van gemeente Noordenveld. Samen met een professioneel en betrokken team van medewerkers en vrijwilligers. Klaar staan voor dorp, wijk en buurten van gemeente Noordenveld! Wie wil dat nu niet! Ik zeker wel… Ik zal mij even voorstellen, ik ben Elisa Ligt en gepassioneerd als het gaat om mensen. Ik kan enorm genieten van mensen die zoeken naar hun bestemming in het leven. Mensen die door situaties sterker worden en door alle mooie en moeilijke tijden in het leven dicht bij zichzelf en eigen kracht blijven. Dit kan niet altijd alleen en hoe fijn is het dan dat er mensen en organisaties zijn die ons welzijn voor ’t oog hebben.

De afgelopen jaren ben ik werkzaam geweest als directielid en manager bij een zorgaanbieder. Hierin heb ik de laatste jaren veel met gemeenten opgetrokken en hebben we samengewerkt om het juiste te doen binnen de gemeente. Het juiste op het gebied van de Wet Maatschappelijke Ondersteuning, Jeugdzorg en de participatiewet. Mijn kracht is het verbinden van een zakelijke maatschappelijke onderneming, aan gemeenten en andere betrokken partijen om daarmee samen het juiste te doen voor de inwoner. Mijn drijfveren zijn: Een zinvolle bijdrage leveren, creativiteit en vernieuwing en samenwerking.
Naast mijn passie voor werken met en voor mensen, ben ik de vrouw van Doron en moeder van twee volwassen kinderen, twee schoonkinderen en daarnaast ben ik bevoorrecht om oma te zijn van twee prachtige kleindochters. Ik ben dankbaar voor mijn mooie gezin en het vinden van mooi werk! Ik zie er naar uit u te ontmoeten en “voor elkaar” van dienst te zijn in gemeente Noordenveld.

Workshop rollatordans

Kom en doe mee aan de Workshop Rollatordans!

De workshop vindt plaats op woensdag 20 juni van 14.30 tot 15.30 uur in de Noorderkroon in Roden.
Rollator-en zitdans wordt afgewisseld. Ook rolstoelgebruikers kunnen meedoen, dan wel een duwer meenemen.
De les wordt gegeven door Astrid Kwint, docent Bewegen voor ouderen.

Aanmelden via de Noorderkroon, 050 5018950 tussen 10.00 en 15.00 uur.

 

Even Buurten in mei

Met dank aan de ‘Even Buurten-redactie’ is er weer een mooie pagina in De Krant verschenen.
Nieuws over een watertappunt in Nieuw Roden en drie wijkschouwen waarbij natuurlijk een buurtwerker van WiN aanwezig was.

NB De Nationale Buitenspeeldag gaat helaas niet door bij gebrek aan vrijwilligers.

Schouw Wijkbelangenvereniging Centrum Roden

Op vrijdag 25 mei vond de jaarlijkse schouw plaats in het Centrum van Roden. Veel aandacht werd besteed aan het groen en de bestrating, onder andere rond de roosters bij bomen en de bestrating in de Heerestraat, Wilhelminastraat en Albertsbaan. Hoewel het er over het algemeen pico bello bij ligt, moet er op een aantal plekken nog wat extra aandacht aan worden besteed. In de komende weken zal de gemeente er voor zorgen dat deze punten worden opgelost. Tijdens de schouw liepen naast de wijkbelangenvereniging van het Centrum, medewerkers mee van de gemeente Noordenveld, de woningbouwstichting Woonborg en van Welzijn in Noordenveld.

Op de foto van links naar rechts:
René van Steinvoorn (gemeente), Harry Reiken (wijkbelangen Centrum), Gert van Rossum (gemeente), Peter Kuiper (Woonborg), Jan Donkelaar (WiN) en Gerard Waninge (wijkbelangen Centrum).

JOGG van Tessa naar Froukje

Na enkele jaren actief te zijn geweest als JOGG-regisseur draagt Tessa dit nu over aan Froukje. JOGG staat voor Jongeren Op Gezond Gewicht en ondersteunt inwoners en organisaties als bijvoorbeeld scholen om de gezonde keuze de makkelijkste keuze te maken met projecten als DrinkWater, Eet Groente enzovoort.

Tessa stapt in een nieuw avontuur met GO! Noordenveld, een programma aanpak om nieuwkomers te ondersteunen beter hun plekje in de Noordenveldse samenleving te laten vinden. Froukje is al actief als coördinatorvan de werkzaamheden van de sport- en cultuurcoaches. De JOGG-aanpak sluit daar mooi bij aan.

Heb je vragen over JOGG? Neem dan gerust contact op.

Bezoek mantelzorgers aan Scheepstraschool

Contactpunt Mantelzorg gaat met mantelzorgers op bezoek bij het Scheepstrakabinet. Dit bezoek vindt plaats op woensdagmiddag 6 juni van 13.30 tot 15.30 uur in de Scheepstraschool aan de Schoolstraat 1 in Roden.

In het Scheepstra kabinet wordt uitleg gegeven over het leven van Hindericus Scheepstra en de totstandkoming van de boekjes van Ot en Sien, waar hij de schrijver van is. Daarnaast is het mogelijk om een wandeling over de Brink te maken onder leiding van een gids.

Uiteraard wordt u ontvangen met koffie of thee. Het is vanwege de beschikbare ruimte zeer gewenst dat u zich aanmeldt voor deze bijeenkomst. Dat kan tot 30 mei bij Welzijn in Noordenveld. De bijeenkomst is gratis. Heeft u vragen of wilt u meer informatie neem gerust contact op met WiN, 050 3176500, mantelzorg@welzijninnoordenveld.nl of kijk op www.mantelzorgnoordenveld.nl

BE LOUD!2018

Koop kaarten voor BE LOUD! 2018

Hét Feest voor jongeren van 12 t/m 17 jaar in de Brinkhof in Norg.

Klik op de link en bestel je kaarten hier.

Fotoverslag NLDoet 2018

Ook zo nieuwsgierig naar het fotoverslag van NLDoet 2018?
Klik hier om nog even na te genieten van een geslaagde dag!

Het Inwonersplein is op maandag 21 mei gesloten

Scootmobielrit nu ook in Peize