Met elkaar?!

Welzijn in Noordenveld is in beweging. “Met het openen van locaties in de Brinkhof in Norg, Trefpunt Scheepstra in Roden en binnenkort ook een locatie in Peize zijn we dichterbij en kunnen we mensen en organisaties beter helpen” Aldus directeur Elisa Ligt.

Naast de nieuwe locaties is WiN de afgelopen tijd tal van samenwerkingsverbanden aangegaan met o.a. Beweegdorp Norg, de Bibliotheek, Groenzorg Norg, de Hervormde kerk en Bij de Buren Veenhuizen. Het doel is helder: Organisaties verbinden zodat er een stevig netwerk ontstaat dat mensen helpt om volop mee te kunnen doen in onze samenleving. Samen afspraken maken en er op vertrouwen dat dit ook uitgevoerd wordt.

“Een mooi voorbeeld is het collectief dat we hebben bereikt in Norg. Daar is samen met verschillende organisaties een weekrooster gemaakt met activiteiten waar iedereen zo mag aanschuiven. Door de planningen op elkaar af te stemmen kunnen nu ook mensen zonder dagbestedingsindicatie kiezen op welk moment ze met een groep mee willen doen. “ Dergelijke initiatieven zijn alleen mét elkaar waar te maken.

Omdat ‘met Elkaar’ de komende tijd de focus heeft staat dit voortaan onder het logo van WiN. “Het is een kleine aanpassing en herinnert ons er aan dat we in alle dingen die we doen de verbinding willen zoeken en mensen actief willen laten deelnemen. We gaan geen stapels briefpapier vernietigen of pennen weggooien, we houden duurzaamheid en ‘voor elkaar’ is ook nog steeds op ons werk van toepassing.”

MOJ

Ben jij tussen de 12 en 23 jaar?
Weet dat er altijd iemand voor je klaar staat!

MOJ biedt een maatje die aandacht heeft voor jou.
Een MOJ is een persoon die samen met jou op ontdekkingsreis gaat en waar nodig advies geeft en een steuntje in de rug biedt.
En niet te vergeten; waarmee je het ook vooral leuk hebt en er is voor jou.

Ben je nieuwsgierig naar MOJ? Neem dan contact met ons op!

050 3176500

moj@stwin.nl

Vacature teamleider WiN

Word jij blij van mensen inspireren, aanmoedigen in hun ontwikkeling en met elkaar in verbinding brengen?  
Heb je inhoudelijk kennis en ervaring van welzijn, maatschappelijk werk en het liefst ook de zorg? 

Vind je het leuk om naast het aansturen van het team, ook mee te bouwen aan het opzetten van algemene collectieve voorzieningen? Ben jij ook in het bezit van vele potten lijm waarmee je mensen en organisaties kunt verbinden, dan zijn we op zoek naar jou! 

Welzijn in Noordenveld te Roden is per 1 november 2019 op zoek naar een teamleider voor 20 à 24 uur per week. Het betreft een tijdelijk dienstverband voor de periode van 2 jaar en 8 maanden. 

Wat is WiN 

Welzijn in Noordenveld zet zich in voor alle inwoners, met name voor mensen in een kwetsbare positie. Meedoen en samenredzaamheid zijn belangrijk en geven waarde aan het leven. WiN ondersteunt individuen en het collectief, waar mogelijk met andere partijen. De inwoner staat voorop; het contact en de relatie met mensen zijn de basis van ons werk.  

WiN werkt aan een samenleving waarin mensen naar elkaar omkijken en elkaar helpen. Een samenleving waarin iedereen op eigen wijze mee kan doen en waarin mensen zeggenschap hebben over hun eigen leven en omgeving. WiN met elkaar, in vertrouwen, verbinding en beweging met inwoners, gemeente en andere organisaties/ partijen. 

Functieomschrijving 

De teamleider is verantwoordelijk voor het coördineren en zorgdragen van de realisatie van het operationeel en tactisch beleid. Hij/zij geeft leiding aan medewerkers door de kwaliteit en kwantiteit van de uitvoering van de dagelijkse werkzaamheden te controleren en medewerkers te begeleiden, instrueren, coachen en motiveren, waar nodig; houdt functionerings- en beoordelingsgesprekken en bespreekt loopbaanperspectieven met medewerkers. De teamleider is verantwoordelijk voor het vertalen van het beleid naar de medewerkers van WiN; implementeert het tactisch beleid en draagt zorg voor de uitvoering ervan; formuleert een werkplan voor de focusgroepen op basis van de door de directie uitgezette beleidslijnen/geformuleerde plannen; fungeert als aanspreekpunt voor de medewerkers van de focusgroepen en directie. 

De teamleider die wij zoeken is een mensenmens. Hij/zij weet medewerkers te inspireren en mensen mee te nemen in veranderingen. De teamleider is de verbinder tussen de drie focusgroepen in Roden, Norg en Peize. De komende 2 jaar en 8 maanden zijn we ook bezig om een projectplan uit te werken betreffende Algemene Collectieve Voorzieningen. Dit maakt dat de teamleider ook nauw samenwerkt met de op dit project betrokken managers en ook hierin in verbinding staat met de focusgroepen en het project. Dit betekent dat hij/zij snel moet kunnen schakelen tussen verschillende processen en projecten.  

De teamleider weet te faciliteren naar medewerkers en naar de organisatie. Het hierbij goed kunnen stellen van prioriteiten is van groot belang. 

We zoeken een collega die 

 • Beschikt over een HBO werk en denkniveau;
 • Als het ware, vele potten lijm heeft en daarmee vaardigheden, waarbij hij/zij iedereen en alles, mensen en organisaties aan elkaar weet te verbinden; 
 • ‘Beren op de weg’ ziet, maar daarlangs, overheen of onderdoor weet te gaan;
 • Over sociale vaardigheden beschikt om medewerkers te motiveren, coachen en instrueren; 
 • Managementvaardigheden heeft voor het leidinggegeven en aansturen van de organisatie- eenheid;
 • Een analytisch vermogen heeft;
 • Goed kan samenwerken, communicatief zeer vaardig is en overtuigingskracht heeft; 
 • Goede mondelinge en schriftelijke uitdrukkingsvaardigheid heeft voor het vertalen van beleidsplannen en het onderhouden van contact met in- en externe contactpersonen; 
 • In het bezit is van rijbewijs en auto. 

Wat bieden we jou? 

 • Een enthousiast team 
 • Een dienstverband voor 20 à 24 uur per week voor de duur van 2 jaar en 8 maanden. Salaris conform cao Welzijn en Maatschappelijke Dienstverlening 
 • Individueel keuzebudget en loopbaanbudget 

Interesse? 

Ben je op zoek naar deze uitdagende en leuke functie binnen een enthousiast team? Solliciteer dan door een motivatiebrief en CV te zenden vóór 14 oktober 2019 t.a.v. Elisa Ligt, directeur, elisaligt@welzijninnoordenveld.nl, o.v.v. Vacature-19.005/EL. De sollicitatiegesprekken vinden plaats op 16 oktober. Heb je interesse maar wil je nog wat meer informatie over de inhoud van de functie? Bel dan gerust 050-3176500. De vacature wordt zowel intern als extern uitgezet. Bij gelijke geschiktheid heeft de interne kandidaat voorrang. 

Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie is niet gewenst. 


 

Nog een paar plekken vrij voor de cursus Bloemrijke kunstgeschiedenis

In oktober start weer een nieuwe reeks lessen van de cursus Bloemrijke kunstgeschiedenis. Er zijn nog een paar plekken vrij. Meer informatie? https://bit.ly/2RdKY8G
Aanmelden kan via aanmelden@welzijninnoordenveld.nl

Oktober inloopmaand teruggave bij WiN

Geen aftrekposten maar toch geld terug, belangrijk bericht voor mensen die de pensioengerechtigde leeftijd hebben bereikt.

Meestal verandert uw inkomen als u de AOW-leeftijd bereikt. Wordt uw inkomen lager? Grote kans dat u meer toeslag krijgt. Of misschien kunt u nu ook een andere toeslag krijgen, waarvoor uw inkomen eerst te hoog was. Krijgt u nu nog geen toeslag? Straks hebt u er misschien wel recht op. Hebt u uitgaven voor specifieke zorgkosten afgetrokken in uw aangifte en hierdoor weinig of geen belasting betaald? Dan hebt u mogelijk recht op een tegemoetkoming in de specifieke zorgkosten. Hebt u misschien AOW én pensioen? Let er dan op dat maximaal één van uw uitkeringsinstanties de loonheffingskorting toepast. Want anders ontvangt u te veel loonheffingskorting over uw uitkering en kan het zijn dat u later alsnog moet bijbetalen. De loonheffingskorting bestaat uit de heffingskortingen die u krijgt op uw belasting omdat u gewerkt hebt. Uw uitkering is daardoor hoger.
Wilt u weten of u in aanmerking komt voor teruggave en/of een toeslag? In de maand oktober is het ‘Inloopmaand teruggave’ bij Welzijn in Noordenveld. De mannen van de Belastinghulpdienst zijn op dinsdagochtend van 9.30 tot 11.00 uur aanwezig bij het Inwonersplein. Zij brengen een onkostenvergoeding van 10,- in rekening in het geval zij u helpen bij het doen van een aangifte of het indienen van een aanvraag voor toeslagen. Berekenen of u in aanmerking komt voor teruggave kost niets.

Repair Café nu ook in Norg

Op woensdag 18 september komt het Repair Café van 14.00 tot 16.30 uur naar De Brinkhof in Norg. Dit in de ruimte van het Trefpunt van Welzijn in Noordenveld.

‘Het Repair Café Noordenveld gaat dit jaar het zesde seizoen in. We zitten al vier jaar op onze vaste stek in de Doopsgezinde Kerk aan de Padkamp in Roden en dat bevalt prima,’ zegt initiatiefnemer Richard Ton. Ondanks de goede plek in Roden is er op verzoek van inwoners van Norg nu ook een tweetal bijeenkomsten in De Brinkhof en wel op 18 september en 16 oktober.

Alle Noordenvelders zijn welkom in Norg voor een reparatie die samen met de vrijwilligers wordt uitgevoerd. Als er nog oude of kapotte spullen in uw huis, schuur of tuin liggen kunt u ze ook nu weer bij en met ons ter reparatie aanbieden. Richard Ton: ‘Zoals gebruikelijk zitten onze vrijwilligers, en dat zijn een dozijn mannen en vrouwen, weer klaar om met goede moed met de te repareren spullen aan de slag te gaan. Voor wie ons nog niet kent, wij repareren allerlei kleinere apparaten, speelgoed, klokken en kleding en dergelijke. Wat we niet doen zijn fietsen, computers en stoffering, hiervoor zijn er al andere diensten in onze gemeente. Alles gaat vrijwillig, ook de bijdrage die u kan leveren om onze kosten te dekken.’

Opgeven hoeft van tevoren niet, wie iets te repareren heeft is welkom op woensdag 18 september in de Brinkhof. Wie moeite heeft om met te repareren spullen naar de Brinkhof te komen in verband met bijvoorbeeld vervoer kan hiervoor hulp en informatie krijgen bij het buurtwerk van WiN locatie Norg krijgen 050 317 65 00.

Digi spreekuur in Norg

Op woensdag 11 september is er een Digi-spreekuur in De Brinkhof in Norg.
Wanneer u problemen hebt met uw computer, tablet, mobiele telefoon, Ipad of vragen heeft over het functioneren daarvan, dan bent u van harte welkom. Regelmatig wordt WiN benaderd voor hulp op dit gebied. Het Digi-spreekuur is 1 van de activiteiten om mensen digitaal sterker te maken. Vrijwilliger Gert van Wakeren zal u met uw problemen op weg helpen.
Het Digi-spreekuur wordt gehouden tijdens het Trefpunt WiN van 10.00 tot 11.30 uur. Informatie vooraf kunt u krijgen bij het buurtwerk locatie Norg op telefoonnummer 050 317 65 00.

Scootmobielrit

Zien wij u op woensdagmiddag 18 september bij de volgende scootmobielrit? We hopen het! De rit start om 14.00 uur vanaf Zorgplaza, Kanaalstraat 27 in Roden. Wel van tevoren aanmelden bij WiN, 050 317 65 00 of via aanmelden@welzijninnoordenveld.nl
Er kunnen maximaal 15 mensen meedoen en de rit is ongeveer 15 kilometer lang. Deelname is gratis. Tussendoor is er een pauze met koffie, thee en wat lekkers. Dit wordt aangeboden door Zorgplaza. Mocht u geen scootmobiel hebben, maar toch mee willen, dan kunt u er één lenen. Ook de verkeersregelaars en vrijwilligers zullen van de partij zijn. De organisatie is in handen van Welzijn in Noordenveld, Toegankelijk Noordenveld, Zorgplaza en Wandelen Rond Roden.

Bevrijding en Vrijheid

Volgend jaar wordt in heel Nederland 75 jaar bevrijding herdacht en gevierd. Ook in Noordenveld willen we dit niet zomaar voorbij laten gaan. Het zou mooi zijn als we het gehele jaar door in Noordenveld een programma hebben met als thema ‘Bevrijding en Vrijheid’. Vanuit de gemeente en provincie komt hiervoor een budget beschikbaar voor de ondersteuning van activiteiten.Op woensdag 18 september 2019 kunnen organisaties hun plannen presenteren vanaf 19.30 uur in Noorderkroon 100 in Roden. Meld uw organisatie aan via www.gemeentenoordenveld.nl/vrijheid