Met elkaar?!

Welzijn in Noordenveld is in beweging. “Met het openen van locaties in de Brinkhof in Norg, Trefpunt Scheepstra in Roden en binnenkort ook een locatie in Peize zijn we dichterbij en kunnen we mensen en organisaties beter helpen” Aldus directeur Elisa Ligt.

Naast de nieuwe locaties is WiN de afgelopen tijd tal van samenwerkingsverbanden aangegaan met o.a. Beweegdorp Norg, de Bibliotheek, Groenzorg Norg, de Hervormde kerk en Bij de Buren Veenhuizen. Het doel is helder: Organisaties verbinden zodat er een stevig netwerk ontstaat dat mensen helpt om volop mee te kunnen doen in onze samenleving. Samen afspraken maken en er op vertrouwen dat dit ook uitgevoerd wordt.

“Een mooi voorbeeld is het collectief dat we hebben bereikt in Norg. Daar is samen met verschillende organisaties een weekrooster gemaakt met activiteiten waar iedereen zo mag aanschuiven. Door de planningen op elkaar af te stemmen kunnen nu ook mensen zonder dagbestedingsindicatie kiezen op welk moment ze met een groep mee willen doen. “ Dergelijke initiatieven zijn alleen mét elkaar waar te maken.

Omdat ‘met Elkaar’ de komende tijd de focus heeft staat dit voortaan onder het logo van WiN. “Het is een kleine aanpassing en herinnert ons er aan dat we in alle dingen die we doen de verbinding willen zoeken en mensen actief willen laten deelnemen. We gaan geen stapels briefpapier vernietigen of pennen weggooien, we houden duurzaamheid en ‘voor elkaar’ is ook nog steeds op ons werk van toepassing.”