Project werk en mantelzorg
Steeds meer mantelzorgers combineren hun werk met mantelzorg. 1 op de 6 werknemers doet dit al en het aantal zal alleen maar toenemen. Een dubbele taak geeft het risico op overbelasting, zowel fysiek als emotioneel en dat kan tot ziekmelding leiden. Vervelend voor zowel de werkgever als de werknemer.  

Het NaoberLoket Noordenveld Werk en Mantelzorg ondersteunt werkgevers op het gebied van werk en mantelzorg. Het NaoberLoket doet dit vanuit het belang van werkgevers. Ze geeft informatie en biedt concrete ondersteuning, bijvoorbeeld bij het opzetten van (personeels)beleid en de uitvoering daarvan, het vinden van oplossingen op maat voor werknemers die ook mantelzorger zijn en het toepassen van wettelijke regelingen. 

Werkende mantelzorgers kunnen met hun vragen terecht bij de mantelzorgconsulent van WiN.
Het project is een gezamenlijk initiatief van het OCN (Ondernemerscontact Noordenveld), de gemeente Noordenveld en WiN (Welzijn in Noordenveld). 


Zomer! Tijd voor
 jezelf
Hoe combineer je werk met mantelzorgtaken en zorg je ook goed voor jezelf?
Voor velen van ons betekent de zomer meer tijd voor jezelf, maar voor een (werkende) mantelzorger gaat dat niet altijd op. Terwijl dat juist zo belangrijk is!
De module ‘Mijzelf’ op de website www.werkenmantelzorg.nl kan hierbij ondersteuning bieden. Klik hier  om naar deze module te gaan.