In Noordenveld is november uitgeroepen tot maand van de mantelzorg. In die maand wordt extra aandacht aan mantelzorgers geschonken. Het gaat dan om berichten in de pers, als ook door activiteiten die worden georganiseerd. 
Het is goed om af en toe stil te staan bij de inzet van mantelzorgers en daarvoor ook de waardering duidelijk te maken. Vaak realiseert ook de omgeving zich niet wat een mantelzorger allemaal doet.  

Dag van de Mantelzorg
Op 10 november is de landelijke Dag van de Mantelzorg. Dan laat heel Nederland zien dat het mantelzorgers waardeert.
In Noordenveld wordt elk jaar, rond 10 november, door het Contactpunt Mantelzorg (CPM) en Welzijn in Noordenveld (WiN) een activiteit voor mantelzorgers georganiseerd. Dit jaar is dat op vrijdag 9 november. Een dag om even niet te hoeven zorgen maar lekker te ontspannen.

Programma
  9.45 uur    Inloop
10.00 uur    Opening door wethouder Kirsten Ipema
10.15 uur     Duo NulenniX. Een muzikaal optreden met liedjes van onder andere Ede Staal en Peter van der Velde
12.30 uur    Lunch
13.30 uur    Afsluiting

Locatie:
Fletcher Hotel Langewold, Ceintuurbaan Noord 1  9301 NR Roden. De toegang is gratis.
Alle mantelzorgers zijn van harte welkom. Als het voor de mantelzorger een goede oplossing is om degene die verzorgd wordt mee te nemen, is dat prima.
Aanmelden vóór 2 november en informatie bij WiN (Welzijn in Noordenveld) Schoolstraat 50, Roden telefoon 050-3176500 of mantelzorg@welzijninnoordenveld.nl  
Mocht u vervangende zorg of vervoer nodig hebben dan kunt u dit melden.

Rozenactie
Als blijk van waardering krijgen mantelzorgers tijdens de Dag van de Mantelzorg een roos. Na afloop van de activiteit, of door vrijwilligers aan huis bezorgd. Mantelzorgers moeten dan wel bij WiN bekend zijn. Iedereen kan een mantelzorger aanmelden voor een roos. Wilt u iemand aanmelden voor de rozenactie meld het dan bij WiN. (De gegevens worden alleen voor de rozenactie gebruikt).

Ontbijtactie 
Op twee data in november maken leerlingen van praktijkschool de Esborg ontbijtjes voor mantelzorgers. Samen met vrijwilligers brengen zij de ontbijtjes rond. De data van de ontbijtactie worden in de pers en op de agenda van de website bekendgemaakt, aanmelden kan dan via WiN.

Klik hier om alle activiteiten van de Maand van de Mantelzorg te bekijken.


 

Zie hier een korte impressie van de dag van de Mantelzorg in 2017.