Wat is het Contactpunt Mantelzorg (CPM)
Het Contactpunt Mantelzorg zet zich in voor de mantelzorgers in Noordenveld. De groep bestaat uit zowel (ex)mantelzorgers als vrijwilligers en wordt ondersteund door WiN. De taken van het Contactpunt zijn onder andere: 

  • Het organiseren van bijeenkomsten met mantelzorgers, zowel informatieve als ontspannen bijeenkomsten. 
  • Het organiseren van de jaarlijkse Dag van de Mantelzorg in november. 
  • Belangenbehartiging, bv. door aandacht vragen voor mantelzorg bij gemeenten, kerken, enz. 

De leden zijn Hennie Lutjes (voorzitter) (Langelo), Tine Beks (Roden), Trieneke Engels (Nietap), Saakje Haak (Roden) en Netty Pijpker (Steenbergen).
Mocht u contact willen hebben met één van de leden van het contactpunt dan kunt u mailen naar voorzittercpm@gmail.com 


Bijeenkomsten
Het CPM organiseert meerdere mantelzorgbijeenkomsten per jaar. Soms met een inhoudelijk thema en soms een ontspannen karakter. Mantelzorgers kunnen elkaar ontmoeten en ervaringen uitwisselen. De bijeenkomsten zijn afwisselend in Peize, Roden en Norg.
De ene keer overdag en een andere keer op een avond. Alle mantelzorgers zijn van harte welkom bij deze bijeenkomsten.
Er zijn geen kosten aan verbonden. Opgave vooraf is niet verplicht maar wel wenselijk. 

Klik hier voor een overzicht van de komende bijeenkomsten. Onderaan deze pagina kunt u het verslag van de laatste bijeenkomst lezen.

Uitnodigingen ontvangen?
Als u de uitnodigingen voor de mantelzorgbijeenkomsten wilt ontvangen, dan kunt u dit aan ons doorgeven en dan ontvangt u elke keer een uitnodiging per post of per mail. U kunt zich hier aanmelden. De aankondigingen komen ook op deze website.  

 


Verslag van het bezoek van de mantelzorgers aan het Scheepstrakabinet
Zo’n 20 mantelzorgers hebben 6 juni j.l. gehoor gegeven aan de uitnodiging van het CPM (Contactpunt Mantelzorg) om een bezoek te brengen aan het Scheepstrakabinet. Het was prachtig weer dus de koffie, vergezeld door heerlijke cake en hertenkoek (gebakken door de cliënten van Promis Care) kon in de mooie Treftuin worden gedronken. Hennie Lutjes, voorzitter van het CPM maar ook vrijwilliger bij het Scheepstrakabinet, vertelde ondertussen iets over het gebouw en het ontstaan van het museum. Ook de andere activiteiten zoals “Met de juf op pad”, “Rondje rond de Brink” voor schoolkinderen werden benoemd. Hierna kon een korte wandeling gemaakt worden door de tuin. Men was zichtbaar onder de indruk van wat daar gemaakt wordt. De tuin is nog niet helemaal klaar maar ziet er al geweldig uit. Hulde aan de vrijwilligers. 

In het Scheepstrakabinet werd de documentaire over Hindericus Scheepstra vertoond. Deze documentaire is ook op TV Drenthe geweest. Er werd wat verteld over de leesplank, men kon schrijven met de kroontjespen en de lei met griffel. 

Voor de liefhebbers was er een wandeling rond de Brink (hier staat ook het beeldje van Ot en Sien) waarbij wetenswaardigheden werden verteld over de gebouwen en de mensen die er hebben gewoond. Via de Mensinge werd de wandeling beëindigd bij het beeld van Hindericus Scheepstra. De reacties van de mantelzorgers waren erg positief.