Eén op de vier jongeren is een jonge mantelzorger.
Dit betekent dat je tussen de 4 en de 24 jaar bent en zorgt voor een dierbare in de omgeving, vanwege een ziekte, beperking of aandoening. Hierbij kun je denken aan je opa die door een lichamelijke beperking in een rolstoel zit, een vader die verslaafd is, een moeder die depressief is, een broer die blind is of een zus die autisme heeft. Ook als je moet tolken tijdens belangrijke gesprekken, omdat je ouders zich niet goed verstaanbaar kunnen maken, ben je een jonge mantelzorger.
Als jongere doe je extra taken in huis en houd je veel rekening met elkaar, omdat het nodig is.  

Super dat jij dat als jongere doet! Dat vind je waarschijnlijk iets wat je gewoon doet, omdat het erbij hoort. Bij een deel van de mantelzorgers is het nooit anders geweest. Toch kan het fijn zijn om het te delen met iemand, een vriend of vriendin, mentor op school of neem contact op met één van de consulenten jonge mantelzorgers van Welzijn in Noordenveld. Wij weten veel over mantelzorg, kinderen en jongeren.  

Je kunt bij ons terecht voor simpele vragen, maar ook om even je hart te luchten of samen te bekijken hoe dingen thuis of juist op school en daarbuiten lopen. Misschien kun je wel wat hulp gebruiken. Wij luisteren, denken met je mee en staan graag voor je klaar! 

Je kunt ons bereiken via e-mail en telefoon.  

Kuneke Jansma
e-mail kunekejansma@welzijninnoordenveld.nl
tel. 050 3176500