Maatschappelijk werk

Maatschappelijk werk                                                                             Bel: 050-3176500


Bent u het overzicht kwijt en weet u niet waar u moet beginnen of bij wie u moet aankloppen? De maatschappelijk werker helpt u op weg met een luisterend oor en praktische hulp zodat u snel weer grip heeft op uw situatie.

Voor wie?
Algemeen maatschappelijk werk (AMW) is voor mensen die tijdelijk hulp nodig hebben. Bijvoorbeeld bij spanningen in het gezin, depressieve klachten, geldproblemen, rouwverwerking, relatieproblemen of echtscheiding.

Hoe werkt het?
De maatschappelijk werker helpt u in één of meer gesprekken om uw vraag helder te krijgen en uw probleem aan te pakken. Samen kijkt u hoe u uw netwerk in kunt zetten om u te helpen.

De maatschappelijk werker biedt praktische ondersteuning, advies en informatie over regelingen, uitkeringen, school of werk, kortingen en kwijtscheldingen. De maatschappelijk werker kan u de weg wijzen bij regelwerk en deskundige hulp inschakelen als dat nodig is.

Daarnaast biedt de maatschappelijk werker een luisterend oor en helpt u om met uw situatie om te gaan. Bijvoorbeeld door gesprekken met u alleen, met u en uw partner of gezin. Als er meer hulpverleners bij uw situatie betrokken zijn, stemt de maatschappelijk werker met hen af om de hulp.

Een afspraak maken? Dat kan bel: 050-3176500

Dienst

 050 – 317 65 00