Jongeren Op Gezond Gewicht genomineerd voor Kinderrechten Award 2017

Nominatie vooral compliment naar deelnemende JOGG-gemeenten

Op 29 maart maakte Adriana van Dooijeweert, president van het College voor de Rechten van de Mens, bekend dat Jongeren Op Gezond Gewicht is genomineerd voor de Kinderrechten Award 2017. Dit deed zij tijdens de Kinderconferentie in Middelburg. Andere genomineerden zijn Stichting Kinderen van de Voedselbank en Alliantie Stop Kindermarketing ongezonde voeding.
Jongeren Op Gezond Gewicht richt zich op het creëren van een gezonde omgeving voor kinderen. Dit doet de landelijke stichting door de uitvoering van een wijkgerichte integrale JOGG-aanpak in 120 aangesloten gemeenten. Zogenaamde ‘JOGG-gemeenten’. In Drenthe werken onder andere Tynaarlo, Borger-Odoorn, Meppel, De Wolden, Assen, Emmen, Aa en Hunze, Noordenveld, Hoogeveen, Midden-Drenthe en Westerveld met de JOGG-aanpak.
“Ieder kind heeft het recht om op te groeien in een gezonde omgeving. Wij, en ik zelf in het bijzonder ben trots en ook zeer vereerd met de nominatie voor de Kinderrechten Award 2017, aldus Marjon Bachra, directeur Jongeren Op Gezond Gewicht.
De nominatie is volgens Bachra vooral een compliment naar de professionals die in iedere JOGG-gemeente werken met deze integrale aanpak. Bachra: “Iedere dag maken honderden mensen in JOGG-gemeenten zich sterk voor het recht van kinderen en jongeren op een gezonde omgeving. Dankzij hun werk werken we in Nederland samen aan het veilig stellen van een gezonde nieuwe generatie.”
Gemiddeld één op de acht kinderen in Nederland heeft overgewicht. In achterstandswijken kan dit zelfs oplopen tot één op de drie. Kinderen en jongeren met overgewicht hebben niet alleen grotere kans op ziektes, maar ervaren ook grote gevolgen in hun psychische en sociale ontwikkeling. Dat is een valse start voor een gezond en gelukkig leven. Laat kinderen daarom opgroeien in een gezonde omgeving, dan wordt een gezonde leefstijl ook voor hen de normaalste zaak van de wereld.
De uitreiking van de Kinderrechten award 2017, zal plaatsvinden op 3 oktober tijdens een bijeenkomst van de Raad van Europa in Middelburg. Deze award zal hierna tweejaarlijks worden uitgereikt en is daarmee een terugkerend evenement.