Hondenpoeppalen in Norg geplaatst

Vorige week werden de eerste Hondenpoeppalen van de Belangenvereniging Norg officieel geplaatst. En wel op de speelvelden voor jeugd en kinderen nabij Zwarte Water, Oldengaarde en De Klencke. De palen zijn in overleg met de gemeente Noordenveld geplaatst. De Hondenpoeppalen laten een plaatje zien van een hond die aangeeft dat het niet wenselijk is om daar te poepen of de hondenpoep daar te laten liggen.

‘Bij elke dorpsschouw komt dit item terug op de agenda,’ laat bestuurslid Anne van der Zijl van de Belangenvereniging weten. ‘We hebben wat fondsgelden verzameld en besloten om zes palen met anti-hondenpoepplaatjes aan te schaffen. Dit rondom dit terrein en later deze maand rondom speeltuin Lampies Veentie. We gaan het komende half jaar kijken hoe dit uitpakt.’ Hondenpoep in bermen en speelveldjes is niet alleen ergerlijk voor kinderen en jeugdige voetballers. Voor iedereen is het vervelend om in de hondenpoep te trappen en daarna de schoen schoon te moeten maken.
Wijkagent Theo Vrijs kent de problematiek ook. Al eerder sprak hij zich hierover uit tijdens een dorpsschouw. ‘Er is een opruimplicht en we mogen beboeten. Nadeel is dat we als handhavers meestal niet ter plekke zijn. Er zijn natuurlijk ook vele goede hondenbezitters die al jaren met een schepje hun hondenpoep opruimen. Geef mensen die het goede voorbeeld geven een compliment. Het is gewoon een kwestie van gedrag,’ aldus Theo Vrijs.

De actie van de belangenvereniging werd ondersteund door het Buurtwerk van Welzijn in Noordenveld die de palen en de bordjes regelden en contacten in de buurt legden. Daarnaast betrokken zij leerlingen van het Dr. Nassaucollege uit Norg bij het plaatsen van de palen.

Op de foto v.l.n.r. Teun en Henri van het Dr. Nassaucollege, Mart Nieboer namens Welzijn in Noordenveld, Harm Jan van het Dr. Nassaucollege en Anne van der Zijl namens de Belangenvereniging Norg. Zij staan voor het voetbalveldje aan de Klencke.