Eerste gele kaarten uitgedeeld

 

De Stichting Gehandicapten Platform Noordenveld (SGPN) heeft een gele kaart bedacht voor automobilisten die fout geparkeerd staan op een P-vak waar een ontheffing voor is gekregen. Een zogenaamde gele kaart om onder de ruitenwissers te stoppen als waarschuwing.

Het was bestuurslid Nyncke van Zanten van het SGPN die de eerste kaart mocht uitreiken aan wijkagent Theo Vrijs. Als locatie werden de drie parkeerplaatsen voor mindervaliden bij zwembad Het Molenduinbad en het Bewegingscentrum Norg uitgekozen. De gele kaart geeft duidelijk aan dat er een auto zonder ontheffing verkeerd staat geparkeerd. ‘U neemt mijn plaats? Neemt u ook mijn handicap?’ zijn de kernwoorden van de gele kaart. De gele kaart is mede vormgegeven door Joan Vleeskens van Voilà Design.

Nyncke van Zanten keek tevreden terug op de uitreiking van de eerste gele kaarten. ‘Voor mensen met een handicap is autorijden vaak de enige manier om ergens zelfstandig te komen. De invalidenparkeerplaatsen liggen er niet voor niets. Deze parkeerplaatsen voorkomen dat mensen met een beperking onnodig een grote afstand moeten afleggen. Je hebt ontheffing nodig om van zo’n parkeerplaats gebruik te mogen maken.’

Op de foto: Nyncke van Zanten (rechts) geeft de eerste gele kaart aan wijkagent Theo Vrijs. Verder op de foto medewerkers van Het Molenduinbad, Bewegingscentrum Norg, Dagbesteding GroenZorgNorg, Buurtwerk van Welzijn in Noordenveld.