‘Delen in Noordenveld’, het digitale kaartje op het prikbord

De krant besteedde kort geleden aandacht aan ‘Delen in Noordenveld’.
Vanwege de leesbaarheid hieronder een verkorte weergave:

Nadat twee jaar geleden het initiatief opborrelde bij leden van het Steunpunt Vrijwilligerswerk Noordenveld, is de aftrap voor ‘Delen in Noordenveld’ gegeven. De website waarin inwoners van de gemeente Noordenveld elkaar digitaal kunnen ontmoeten om zo vraag en aanbod op allerlei gebied neer te leggen. De website is te vinden op www.welzijninnoordenveld.nl.

Martin Paulissen en Hanny Schoenmaker waren vanaf het begin betrokken bij de opzet. Verder deden Gea Nijveen en welzijnswerker Jan Donkelaar een duit in het zakje. Delen in Noordenveld is te vergelijken met een kaartje op het prikbord in de supermarkt, je kunt een vraag stellen en het aanbod vergelijken.
Martin Paulissen heeft de website ontwikkeld en in elkaar gezet, zijn werk zit erop. Voor Hanny Schoenmaker en de overige vrijwilligers van het Vrijwilligers Informatie punt in het Inwonersplein in Roden begint de klus.

 

Martin en Hanny:
‘Delen in Noordenveld’ is een laagdrempelige voorziening waarbij je je alleen hoeft te registreren als je een vraag voor iemand hebt. Wij kunnen dan kijken of er geen gekke dingen op het scherm terecht komen. Iedereen kan de vragen bekijken en rechtstreeks, zonder tussenkomst van ons, met de vraagsteller contact opnemen. En die vragen kunnen overal over gaan. Wilt u samen met iemand naar het theater? Zoekt u iemand die af en toe uw hondje uit kan laten? Heeft u een talent dat u wilt delen met anderen? Dan kan dat via ‘Delen in Noordenveld’.
We hopen natuurlijk op heel veel vraag en aanbod. Eigenlijk is het heel mooi, je doet iets voor een ander en krijgt er iets voor terug. Drents Naoberschap, dat woord past er goed bij. Wij willen er geen commerciële pagina van maken. Dat betekent dat je geen geld vraagt voor een klus. Kijk samen waarover je het eens kunt worden. Zo kan de een wellicht de boekhouding doen bij de ander en als wederdienst kan diegene bijvoorbeeld een tuinklusje doen of een lekkere appeltaart bakken’.

Wie uitleg wil kan terecht bij het vrijwilligers Informatie Punt. Even bellen met Win, 050 3176500 en er wordt een afspraak gemaakt!