Bijdrage voor het ontwikkelen van een ontmoetingstuin

Welzijn in Noordenveld en Promens Care krijgen dit jaar € 25.000,- van het Oranje Fonds. De bijdrage is bestemd voor het ontwikkelen van een ontmoetingstuin, onder de naam Treftuin Roden. Deze komt achter de Scheepstraschool aan de Schoolstraat en wordt een plek waar bewoners uit de buurt, het dorp en cliënten van Promens Care elkaar kunnen treffen. ‘Een plaats van ontmoeting waar iedereen welkom is en zich thuis kan voelen,’ zegt buurtwerker Gerie Kleine.

Hoe Treftuin Roden er uit gaat zien, is nu nog niet te zeggen.  Eerst wordt bekeken welke ideeën en behoeften er zijn. WiN en Promens Care gaan daarvoor samenwerken met diverse organisaties en instellingen. Ook hopen ze dat omwonenden van de Treftuin en andere inwoners van Roden meedenken over de invulling. Dus heeft u leuke ideeën: mail ze vooral naar geriekleine@welzijninnoordenveld.nl.

Voor het groen en sociaal programma Groen Verbindt van het Oranje Fonds werden  in totaal 115 initiatieven ingediend. Treftuin Roden is 1 van de 30 projecten die door de selectie kwamen. Naast Roden zijn nog twee groene initiatieven in noord Nederland gekozen: in Leeuwarden en Appingedam. In Drenthe dus het project in Roden. En daar zijn Promens Care en WiN natuuurlijk heel blij mee!