Alzheimercafé ‘Kom in beweging!’

Op donderdag 7 december is er het Alzheimercafé – Trefpunt voor iedereen die direct of indirect te maken heeft met dementie. Het onderwerp van deze avond is ‘Kom in beweging!’.
Deze avond zijn Jos Velema, fysiotherapeut bij praktijk de Roef en Erika Wassink, teamleider van de dagbesteding in Vredewold te gast. Overal om ons heen horen we dat het goed is om te bewegen. Wetenschappers en medewerkers uit de gezondheidszorg houden ons herhaaldelijk voor dat mensen een half uur per dag matig tot intensief zouden moeten bewegen, tenminste vijf dagen per week. Bewegen is goed voor jong en oud en zeker ook voor mensen met dementie is het goed om te bewegen. Deze avond legt de fysiotherapeut uit waarom bewegen voor iedereen zo gezond is, en waarom het ook mensen met dementie goed doet. Hij geeft tips over wat we zouden kunnen doen. Er zijn diverse mogelijkheden om te bewegen, heel praktisch, bij kleine huiselijke activiteiten, maar ook bijvoorbeeld in georganiseerd verband. De teamleider vertelt over haar ervaringen bij de Dagvoorziening, waar bewegen 1 van de acitiviteiten is. Uiteraard is er ook voldoende gelegenheid om vragen te stellen.

De inloop van de avond is 19.00 uur en de aanvang is om 19.30 uur in Hotel Langewold in Roden. Opgave is niet nodig en de entree is vrij toegankelijk. U krijgt een kop koffie aangeboden. Voor informatie kunt u terecht bij Welzijn in Noordenveld 050 3176500.